De Beleving 
Ontmoeten op 't land


 

Onze passie voor ‘food’ gaat verder dan alleen het consumeren. Wij willen graag weten waar de ingrediënten vandaan komen en wat je met de ingrediënten kunt doen om een gezonde, verrassende en smakelijke maaltijd te maken. Deze ontdekkingstocht willen we graag met u delen.

 

Samen eten en daar de tijd voor nemen, creëert volgens ons een mooie verbinding. Wanneer u dan ook gezamenlijk de gerechten bereidt, geeft dat een extra dimensie. Tijdens het koken ontstaan vaak de mooiste gesprekken en met elkaar zet je een mooie zichtbare prestatie op tafel. Een gezellige sfeer zorgt altijd weer voor een geslaagde avond. Na afloop neemt u een aantal tips & tricks en leuke recepten mee naar huis. Dit zijn ook de drie componenten die bij onze kooksessies aan bod komen:informatie:  waar komt het product vandaan, leuke recepten, tips voor verwerking en het opmaken van borden.zelf uitproberen: met elkaar aan de slag, leren door zelf te doen en samen iets moois bereiden.genieten: van de gerechten, van de mooie omgeving en met elkaar. 


 

KOOKWORKSHOPS

De kookworkshops kunt u als activiteit doen na bijv. een vergadering of als losstaande activiteit bij De Beleving. Als u voorkeur heeft voor een bepaalde keuken, technieken of kookstijl, kunnen we daar rekening mee houden. Ook kunnen we delen van het menu door de gasten laten koken (zelfs in competitieverband) en de overige gangen worden dan verzorgd. Kortom: we passen de workshop aan uw behoeften aan. Het minimale aantal deelnemers is 10 personen (of minimale besteding per groep is € 680). De kookworkshops duren zo’n 4,5 uur (incl. diner). 

 

 KOOKCURSUS

Wilt u beter leren koken en weten hoe u met verse ingrediënten veel lekkere gerechten op tafel zet? Hoe u een perfecte stukje vlees bakt, een vis fileert, lekkere soepen en sauzen maakt, en (h)eerlijke groenten en vegetarische gerechten bereidt? Het komt allemaal aan bod bij de kookcursussen. Deze worden in clusters van 8 lessen gegeven en wordt afgesloten met een finale waarin we voor de door u uitgenodigde gasten een 3-gangen diner gaan koken.


De lesdag start om 17.00 uur met de uitleg over de producten en ook komen de verschillende technieken aan bod. We bezoeken ook een bedrijf in de buurt om onze eigen ingrediënten op te halen en te ontdekken waar deze vandaan komen. Dan gaan we de keuken in. Tijdens de kooklessen maak je in tweetallen een voor-, hoofd- en nagerecht. We bekijken elkaars bordopmaak en proeven de verschillende gerechten. In de afsluitende ‘finale’ koken we gezamenlijk als een keukenbrigade uit een restaurant voor uw gasten. 

 

Het enthousiasme van Erik om te koken met mooie producten werkt aanstekelijk. Hij heeft ervaring met het plannen en het koken van verschillende wereldgerechten, zowel voor grote als kleine groepen. 


Hij leert u zo veel mogelijk zelf te maken. Met vele tips en aanwijzingen en door het zelf te doen leert u het meest. U krijgt ook een mooi werkboek en natuurlijk de recepten, zodat u thuis uw gasten ook fijn kunt verrassen