De Beleving 
Ontmoeten op 't land

reisverhalen uit Jordanië 

door Tamar Valkenier


De lezing is op woensdagavond 5 augustus. Inloop is vanaf 19.00 uur en de presentatie start om 19.30 uur.  Je wordt ontvangen met koffie en thee en wat lekkers. Tijdens de pauze en na afloop serveren we hapjes die ook in Jordanië worden gegeten.

 De overige drankjes zijn voor eigen rekening. Entree bedraagt € 19.50.

Je moet van tevoren reserveren. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar info@debelevingzeewolde.com, met daarin vermeld:

1. het aantal kaarten dat je wilt
2. of (en hoeveel) gasten er uit 1 huishouden komen (die kunnen bij elkaar zitten)
3. je mobile telefoonnummer

Je krijgt op je mobile telefoon een betaalverzoek, en als deze is voldaan zijn jouw stoelen gereserveerd. 
Je krijgt hiervan bericht.Achtergrond

Op vrijdagavond 10 juli is op De Beleving Zeewolde een eerste lezing van Tamar Valkenier over Mongolië. De kaarten waren erg snel uitverkocht, dus komt Tamar op woensdagavond 5 augustus nog een keer naar De Beleving om over haar avonturen tijdens haar wandeltocht met ezel door Jordanië te vertellen.    

Tamar Valkenier is op haar 28-ste met pensioen gegaan! Kan dat? Ja dat kan, want Tamar is daar het levende voorbeeld van. Ze heeft in 2015 haar huis verkocht, haar baan opgezegd, 12.000 km op haar fiets over de wereld gezworven, een rugzak gekocht en is fulltime gaan reizen. In Nieuw Zeeland is ze samen met Miriam Lancewood en met 2 geweren, 1 pak bloem en voor de rest volledig zelfvoorzienend, 3 maanden lang dwars door de wildernis gereisd. ‘Deze dames zijn echte reizigers en avonturiers’ zei Floortje Dessing, die hen in de laatste week van hun reis in het programma ‘terug naar het einde van de wereld’ opzocht. ‘Ik doe slechts verslag’.

Op vele plaatsen in de wereld maakte Tamar de meest waanzinnige avonturen mee’. Over één van deze reizen komt Tamar op 5 augustus in De Beleving vertellen: de reis naar JORDANIË, die ze in 2019 heeft gemaakt.

 

Ze heeft lopend met haar ezel in 650 km Jordanië doorkruist van de noordelijke grens met Syrië tot aan Akaba in het zuiden aan de Rode Zee. 

Het groene noorden wisselde zich af met het kale barre binnenland. Wadi’s doorkruisend kwam Tamar uiteindelijk dwars door de woestijn aan in het eindpunt van de reis. Onderweg sliep ze in het wild of bij kleine groepen bedoeïenen.

Je bent van harte uitgenodigd om naar haar te komen luisteren. 


Info over Tamar vind je op: www.tamarvalkenier.com